vrijdag 14 september 2012

Hoog niveau Osger-verhalenwedstrijd

Het was een gezellige drukte rond kasteel Oud Poelgeest en in de wijnkelder van Noordman Wijnimport tijdens de Open Monumentendag zondag 9 sepember.
Aan de verhalenwedstrijd ‘Groen van toen’ die de Oegstgeester schrijvers Hans Ulrich en Hans Ludo van Mierlo in de aanloop naar het Open Monumenten en Osger Cultuurweekend uitschreven, deden twaalf inzenders mee en hun inzendingen kenden een hoog niveau. Hoewel de schrijvers al een bepaalde richting in leken te sturen, kozen alle deelnemers voor een zeer verrassend slot, waarmee ze bewezen dat het gegeven verhaal echt nog alle kanten op kon.


Drie inzendingen kozen voor de romantische oplossing waarbij prille liefde toch een kans kreeg, een voor permanent liefdesverdriet en een inzender liet de hoofdfiguur heel verrassend een klein meisje zijn. Een deelnemer maakte er een thriller van, een koos voor een educatief einde met de nadruk op natuurbescherming en de snelste inzender koos er voor het verhaal als een nachtkaars uit te laten gaan ('Ík draaide me om, liet me voorover in het gras vallen, ik was niet meer').

Maximaal 200 woorden mochten de deelnemers gebruiken om het gegeven verhaal tot een eind te brengen. De kortste inzending bedroeg 45 woorden, drie inzenders kwamen uit op 200 woorden en twee bijdragen telden veel meer dan het maximaal aantal woorden en werden - ondanks de grote waardering van de jury voor de literaire prestatie - gediskwalificeerd.

Na rijp beraad heeft de jury de volgende winnaars aangewezen: Marian van der Plas (pakket wijn van Noordman wijnimport), Ans Schumacher (vaartocht op ’t Joppe met de Heere Schouten) en Mark Schwarze (een set boeken van de beide auteurs).

Het gegeven verhaal en de twaalf inzendingen zijn te lezen op de site van Noordman Wijnimport www.noordmanwijn.nl onder het kopje Blog en op de site van Osger www.osger.nl

Lees de verhalen 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten